Ingen Alvin idag

Idag skulle vi varit på vårt andra sammarbetssamtal på familjerätten, men det bidde inget. Alvin är sjuk och måste vara hemma från dagis och nån barnvakt kunde inte skaffas. Jag förslog att i värsta falla så fick han väl följa med till mötet, men det tyckte inte hans mamma var nån bra idé.
Jag vet att han varit sjuk ett tag nu och att jag kan verka smått paranoid, men kan ändå inte låta bli att tänka att hans mamma utnyttjar hela situationen för att slippa gå på samtalet.  Allra helst som hon efter förra mötet på familjerätten klart och tydligt sa att hon inte ville gå dit igen. Vilket kanske inte är så konstigt egentligen.
För ett tag sedan var ju hennes ord lag, hon kunde göra lite vad som passade henne bäst, men nu får ju även jag komma med åsikter  och förslag vilka hon sedan är tvungen att ta hänsyn till.

Det tråkigaste med att han är sjuk är ju ändå att jag inte kan träffa honom som vi hade bestämt... 






Trött

Nu har jag inte skrivit nåt klokt på flera dagar. Har försökt flera gånger, men inspirationen förmligen bländar med sin frånvaro.
Känner mig mest trött nuförtiden. Skulle mycket väl kunna skylla min inte så pigga sinnesstämning på mörkret och för all del vädret i allmänhet, men även om det visst kan ha inverkan på humöret så tror jag inte det är hela sanningen. 

För att låna lite av vad en vän till mig sa igår: Trött på mörkret, trött på att aldrig ha några pengar över, trött på att inte få träffa min son, trött på jobbet och trött på att vara trött.
(Vännen sade sig även vara trött på svärmor, och en sån har jag visserligen men aldrig träffat...) 

Jag vet mycket väl att det inte blir ett dugg bättre om man inte gör nåt åt det, men just idag orkar jag inte.








Pappa på riktigt (klyschvarning utfärdas...)

Igår hade jag Alvin hemma hos mig en hel dag!  Trodde aldrig det skulle hända, men tänk så fel man kan ha.
Innan har jag ju bara fått lite Alvinduttar här och där, dessutom under smått märkliga och inte alls särskillt avslappnade förhållanden.
Nu kändes det mer vardagligt, mer som på riktigt. Kändes som att jag faktiskt var pappa för första gången, lite som en AHA-upplevelse. Inte en dag för tidigt för övrigt.
Alvin var hur go som helst, glad och nyfiken, skulle såklart kolla in det nya ställets alla vinklar och vrår och naturligtvis välta ut alla leksaker på golvet. Häpp!!
Eftersom jag hade honom större delen av dagen så ingick oxå matsund, middagslur och fikastund. Sovstunden var nog det mysigaste jag varit med om i mitt liv. Eftersom han ännu inte har nån egen säng hemma hos mig så la vi oss båda två i min. Jag med honom i ett fast famngrepp, först för att få honom att över huvudtaget ligga still och inte rulla utför kanten. 
Till slut somnade vi iallafall båda två.
När vi sedan vaknade så låg vi en lång stund och bara myste, helt fantastiskt. 
Och jag kände att den här lille varelsen, min son, är den jag älskar mest av allt. 
Den som gör mitt liv värt att leva.

Jag har naturligtvis vetat ända sedan den dagen han föddes att så förväntas man känna som förälder, men nu verkligen kände jag det, på riktigt!!



  

 




 

Tillbaks i verkligheten

Nu är jag tillbaks i vardagslunket igen efter ett par dagars sjukdomstillstånd, eller vad man nu ska kalla det. 
Är fortfarande lite snorig, men inte lika mycket som för en vecka sen. Och detta trots att jag träffat min förkylde, bacillspridande son ett par gånger de senaste dagarna. Börjar nästan tro att jag har blitt immun mot Alvinbacillerna äntligen. Just den här sorten alltså. 
Eftersom han just nu håller på att inskolas på dagis så kommer han väl snart hem därifrån bärande på nya bacillusker för kräksjuka, kikhosta, vattkoppor, röda hund, gröna hund, påssjuka, influensa, pest och kolera. 
För att inte tala när hårlössen gör entré, vilket dom garanterat gör någon gång. Det är ju i och för sig ingen risk att han drabbas av sådana ännu på ett tag, eftersom han inte har nåt hår det lilla livet. Och skulle dom rackarns små krypen trots allt bita sig fast så kan man ju hoppas att dom åtminstone inser att det inte är nån idé att försöka bygga bo i det lilla som är kvar av min frisyr. 
Den på huvet alltså...






 

Host och snor

Nu är jag inne på 4:e förkylningsveckan i rad. När ska detta sluta?? JAG  TYAR I CKE  MER!!!

I går var jag och Alvin i Bjärred och hälsade på hemma hos Gammelmorbror med familj. Ledsen Hans Möller, men det är faktiskt din titel från och med nu, just face it!! Gammelmormor var oxå där (hon klagar för övrigt inte över sitt nya epitet). Alvin var bara lite gnällig mot slutet, annars var han lättroad och glad, trots att även han är förkyld.

I bilen på väg hem började han hosta, så pass att han inte fick luft. Det går ju lixom inte lättare när man sitter ihoptryckt i en bilbarnstol. Jag blev iallafall tvungen att tvärstanna vid vägkanten och slita upp honom ur stolen för att få honom att andas ordentligt igen. Kristi Kors, mitt arma hjärta.
Det var säkert inte alls så farligt som jag upplevde det, men under dom kanske 20 sekunderna dramat  pågick hann jag tänka både 112 och nu dör han!!
Får ju åtminstone vara tacksam för att jag inte blir paniskt handlingsförlamad när sådana saker händer...




Äntligen fredag!!


Som jag väntat på att helgen ska infinna sig.

Nu efter jobbat ska jag, Daniel och Alvin träffas på stan och ha en fredagsdejt på tre. Det är första gången sen nyår som mina pojkar träffar varandra. Hemskt egentligen.

En liten pikant detalj i sammanhanget är ju onekligen att medan Alvins mamma lämnar över honom till mig så får Daniel gömma sig runt hörnet. Känns lite som taget ur en dålig tv-serie.
Hela mitt liv känns förresten som en sådan när jag tänker efter. Kanske skulle sätta igång att skriva ett manus och skicka in till Tv 3...


  


Surdeg

Igår gjorde jag något som jag aldrig gjort förrut.
Jag la en surdeg. Bokstavligt talat alltså.

De senaste helgerna har jag varit oppe i ottan och bakat bröd som blivit klart lagom till frukosten. Allt i väntan på att mitt frukostsällskap ska masa sig upp i stående ställning, vilket vanligtvis tar ett tag och ofta kräver lite milt våld från min sida. Allehanda brödsorter har det blivit och nu till helgen tänkte jag ge mig på ett mustigt dankskt surdegsrågbröd, hej och hå. 
Nåväl, eftersom sådana bakverk kräver ett par dagars förarbete så började jag redan igår.  
I receptet om själva surdegen står att "när den börjar bubbla och lukta syrligt så är den färdig". 
Erkänn att det låter lite spännande!!
Jag ser iallafall framför mig en stor svart häxkittel innehållande nån bajsbrun sörja som bubblar, pyser och släpper ut tjock giftgrön rök...


Intressant artikel

http://www.expressen.se/1.1328942 



 


Måndagsfrustration

I dag var jag och Alvin på mitt jobb och hälsade på. 
Det kan inte va lätt att vara en söt liten ettåring och centrum för allas uppmärksamhet, inte konstigt att det tar på krafterna. Roligt att visa upp honom är det ju iallafall!! 

Jag önskar så innerligt att jag kunde hålla kvar den där fina, stolta känslan av att vara pappa till en fantastisk underbar liten krabat även sedan jag lämnat honom till sin mamma. Som det är nu är hela dagen förstörd, känner mig bara gråtfärdig och ledsen och tänker alldeles för mycket. Idag blev jag dessutom så vansinnigt arg på hans mamma. Kan inte låta bli att tänka att hon med alla medel försöker förhala att jag och Alvin lär känna varandra, att hon hellre ser att han är mammig än att det går lika bra med vem som helst av oss. 
Att jag tar med honom till mitt jobb går bra, men så fort jag föreslår att jag kanske kunde ta hem honom till mig ett par timmar så är det blankt nej. Han är för liten än. 
-Nej det är han inte,  med du är för jävla dum i huvet, din j......... tänker jag men biter ihop. 

Det är det värsta. Vad hon än säger så måste jag acceptera det, jag har inget att sätt emot, ingen som håller mig bakom ryggen, ingen som argumenterar för min sak. 
Jag är bråkig, oansvarig och har samarbetssvårigheter.
Hon är mamma.
Hon har makten och härligheten i evighet, AMEN. 

Härligt...




 


Alvindejt

Igår träffade jag Alvin igen, på stan denna gången.
Han, jag och tant Meg, kollega, gick och fikade, eller tanten och jag gick medan Alvin åkte i vagnen. Efter lite sedvanligt gnäll i början gick det hur bra som helst, han sprallade och skrattade och var hur go som helst. 

Efteråt, när Alvin var återlämnad till sin mamma, kände jag mig som vanligt jätteledsen...


                   

tråk...

Fyyy, så tråkigt det är att kliva ur sängen medan det fortfarande är mörkt ute. Det känns som man är tvungen att kliva opp mitt i natta.

Attjo, attjo, prosit

Jag blir visst aldrig riktigt frisk, snorig, fryser och känner mig febrig. 
Idag ska jag dessutom jobba extra lång dag. Har förvisso gått med på det frivilligt, mest för att jag just nu gör vad som helst för lite extra pengar. Nästan vad som helst, vissa gränser har jag fortfarande, men fan vet hur länge dom gränserna finns kvar. Ska det fortsätta på det här viset så måste jag snart börja erbjuda min lekamen till högstbjudande...


 

Hissochdiss

Det här med att hissa och dissa, i alla möjliga sammanhang, har ju varit vansinnigt populärt ett bra tag.
Här kommer således mitt strå till den här stacken. 

Hiss
MQ
- min nya favoritbutik. Har snöat in alldeles på deras jeans, t-shirts och stickade koftor.
BAO- Benny Anderssons orkester. 222 veckor på svensktoppen, bara en sån sak!
Melodikrysset- Kalla mig gubbe, men P4 lördagar kl 10.03 är ett måste.

Diss
Måndagar- Behöver jag säga mer?
Proviva med smak av melon och trabär- Låter himla gott, men smakar ruttet.
Per Gessle- Hur han har kunnat bli en framgångsrik artist är för mig en gåta... 

Vem vet, det här kanske kan bli en riktig måndagstradition!!

Alvin

Nu när jag äntligen har tagit mig för att fixa lite bilder hit så måste jag ju bara lägga in några på Alvin.
Kan lixom inte låta bli!!


                      



         

Vad gör jag för fel?

Har suttit hela förmiddagen och försökt ladda upp bilder här.
Är det bara jag eller är det ovanligt svårt?? Inget blir iallafall som jag vill...

WAS??


Jag och mina bröder klädda till fest


Tyrolare


Shopping

Igår tog jag en liten sväng på stan.
Köpte sandpapper, färg och penslar på Panduro Hobby så jag kan börja fixa med Alvins julklapp, det är ju inte så vansinnigt långt kvar.
Dessutom köpte jag ett par mysiga mysbyxor, som jag behövt länge.
Så långt allting gott.
Sen fick jag problem.
Gick som vanligt in i min favoritklädaffär, som jag gör varje gång jag är på stan, och kollade in lite nyheter. Mycket snyggt fanns, bland annat en apsnygg grå trenchcoat. Den satt alldeles perfekt på alla håll, vilket aldrig händer annars, och dessutom behöver jag ju faktiskt en "finjacka". Problemet var bara att den var lite för dyr. Alltså inte så dyr så man får skrämselhosta, men tillräckligt för att inse att om jag köper den så spräcks budgeten med besked. 
Nu vet jag inte hur jag ska göra riktigt.
Vill ha den! Vill ha!! Vill ha! Vill ha!!!!

Det är nu jag undrar när jag ska börja tjäna pengar på min blogg...



Alvinträff

Idag var jag med Alvin på öppna förskolan. Hans mamma var för all del oxå med.
En himla massa bäbisar och deras mammor, men bara jag och en pappa till. Stundtals var det riktigt livat. Börjar en unge skrika så sprider det sig ju gärna till de övriga små liven. Alvin förde dock inte så mycket väsen av sig, inte ens på skötbordet!! Han är lite som jag när jag var liten, sitter gärna och betraktar sina medmänniskor med ett förundrat uttryck. Sångstunden var inte rolig alls. Fast med tanke på hur jag kraxar för tillfället så kanske inte det är så konstigt...




Lite dagen efter

Men oj så trevligt vi hade i tältet igår.
Det joddlades, dracks Jägermeister, sjöngs allsång, dansades och skuttades i största allmänhet. Ett tag trodde jag på fullaste allvar att en hjärtattack var nära förestående, särskillt med tanke på min usla kondition.  

Lyckades iallafall  klämma i mig en hel öl kvällen till ära!! Kors i taket.

Idag känner jag mig en liten aning trött, milt uttryckt. Fast mest märks det på talet.
Basrösten ligger två oktaver lägre än vanligt, låter som en hel karlakarl!!


RSS 2.0