Ideon, det är här det händer

Dagarna tre har det firats att vi fyller 25 år i år.

I söndags var det cirkus, igår entreprenörsdag, fint ord, och igår kväll gick för första gången i världshistorien VM i Lundaspex av stapeln. Vansinnigt roligt var det!!
Idag är sista kalasdagen och själva kulminationen av firandet med diverse ceremonier och celebra besök.
Nyss fladdrade tex Vickan förbi. Alltså H.K.H. Kronprinsessan Victoria, i egen hög person. Hon såg lika chick ut som vanligt...

Ikväll är det grandios avslutning, fjolårets succé skall upprepas.
Oktoberfest!!!
Joddlingen är inövad, surkålen är inlagd och läderhosorna sitter som en smäck!!  

Oklart är dock om ovan sagda H.K.H kommer medverka...




Konstigt...

Nu har jag träffat min son ett par gånger, och det har gått bra vid alla tillfällen, förutom igår när han var lite gnällig.
Det är såklart jättekul att vara med honom men jag känner mig samtidigt illa till mods på något vis. Kan inte riktigt förklara eller förstå varför, det borde ju inte kännas så och jag vill inte känna så. 
Det är alltid värst när jag är tvungen att åka ifrån honom när "besökstiden" är slut. Då tappar jag all energi och vill bara lägga mig ner och gråta...

Suck...

Ständigt dessa förblundade måndagar. Kunde man inte få slippa, åtminstone nån gång??????

Just den här måndagen började dessutom med en massa strul...

Födelsedag

GRATTIS  ALVIN, 1 ÅR IDAG!!!!

Men va faaan

Så var det gjort, mötet på Tingsrätten.

Fick reglerat umgänge med Alvin, vilket känns skönt.
Därmot fick jag ingen del av vårdnaden då Alvins mamma vägrar gå med på det. Hon säger visserligen att hon kan tänka sig gemensam vårdnad på sikt, men vill se att allting funkar först. Here we go again, jag måste bevisa att jag klarar av att vara pappa och att jag kan samarbeta för Alvins bästa, bla bla bla.
Att hon har uppenbara problem, både med sig själv och att samarbeta, yttras det inte ett ord om. Ingen ifrågasätter hennes åsikter, utan tycker att jag ska nöja mig med umgänget och vara tacksam för att jag får träffa min son. 

Jag är så jävla frustrerad att jag skulle kunna mörda.





Nervig

I morgon är det dags för förhandling i Tingsrätten.
Börjar bli ordentligt nervös, vet egentligen inte alls hur det kommer gå. Förhoppningsvis går det ju bra och löser sig smidigt, men det kan oxå gå åt skogen och förvandlas till en elak vårnadstvist. 
Men det får vi verkligen inte hoppas...


 

Hemlängtan

Igår såg jag andra avsnittet av Maria Wern, Främmande fågel, som utspelar sig på Gotland och till stora delar även är inspelad där. Kände igen många platser och även en del medverkande. Kenogubben farbror Evert tillexempel, lite kul.

Lite läbbigt dock att se ön drabbad av fågelinfluensa, särskillt som det inte känns helt osannolikt att det skulle kunna ske i verkligheten. Inte med tanke på vad som händer i världen nuförtiden. Känns inte som det är frågan OM, utan NÄR...


Sockerfritt!?

Eftersom jag för tillfället  är apförkyld och ändå skulle bege mig till affären så tänkte jag passa på att införskaffa lite halstabletter och C-vitaminbrus för att påskynda tillfriskningprocessen en aning.
Bra tanke kan man tycka, om det nu inte hade varit så att jag är militant motståndare till "sockerfritt", "osockrat", "utan tillsatt socker" etc. etc. Inte för att jag tycker att det är en dålig idé att skippa sockret i allehanda ätbara varor, utan för att de sällan är så osötade som föreskrivs. Läser man noga på etiketterna så upptäcker man att det  ALLTID  är ett sockersubstitut tillsatt. Xylitol, aspartam, sorbiltol, acelufam, Fan och hans elaka styvmor.
Varför? Varför?? Varför???   
Jag stoppar ju hellre i mig en god tablett, som förvisso, innehåller socker än en som innehåller nån konstig, kemiskt tillverkad tillsats som kroppen har svårt att bryta ner och i vissa fall, om man ska tro på tidningsrubriker, tillochmed kan vara skadlig.   
Skulle mycket väl kunna gå med på att det fanns olika sorter att välja mellan, några med socker och några med sötningsmedel, men så ligger det inte till, nu är allt  "sockerfritt"...

Jag säger som min käre far, 'Visst blir man förbannad!!!!!'  



Förkyld

Varifrån kommer allt snor??
Jag tycker jag snyter ut litervis minst flera gånger om dagen, men det kommer alltid mer. Min stackars näsa känner sig helt förstörd och lyser illande röd.
Varjegång jag snyter mig fastnar dessutom en stor snorklump i mustaschen, ser inte så trevligt ut...


Fredag morgon

Fredag morgon, solen skiner och himlen är blå. Härligt!!
Haft lite otur nu på morgonen, men annars verkar det ändå bli en ok dag. Fast det är klart, mycket kan ju hända än.
Börjar få lite ont i halsen dock, inte bra. Kan vara lille Alvin som smittat ner mig lite, men det får väl gå.

Lätt som en plätt

Nu är jag inne på 6e dagen av min detox-diet.

Har inte alls varit så svårt som jag trodde skulle vara att bara äta grönsaker. Börjar faktiskt känna mig lite piggare och lättare. Sockersuget har jag oxå blitt kvitt, men däremot är jag vansinnigt, fruktansvärt, sinnessjukt sugen på ost!!!!
Verkar det nornmalt??

Alvin

Igår träffade jag Alvin, för första gången på ett halvår.

Kändes lite märkligt, även om det såklart var otroligt skönt att se honom.
Jag hade väl nån rosenskimrande förhoppning om att faderskänslorna formligen skulle svalla över så fort jag såg honom igen, men riktigt så blev det inte. Kände mig mest förvirrad, "jaha hur gör jag nu??"
Blev lite besviken över det ärligt talat, även om jag förstår att det inte är så konstigt att jag kände så med tanke på att vi inte haft möjlighet att knyta band mellan oss. Alvin blev åtminstone inte rädd eller började gråta när jag kom, vilket hade varit det värsta tänkbara, utan skrattade och vinkade glatt.

Jag hoppas så innerligt att jag kan få börja vara pappa på riktigt nu, inte bara på pappret.


Idag är en hemsk dag.


Är skitnervös inför Alvinträffen senare idag, vill bara kräkas. Hoppas hoppas hoppas det går bra!!!

Känner mig ledsen, liten och rädd...  


Orolig

Idag efter jobbet är det sagt att jag ska träffa Alvin, men jag har en obehaglig känsla av att det inte blir av...


Ä N T L I G E N

Mötet hos advokaten igår gick bra och snabbt. Tog bara 10 minuter, och då han vi ändå prata om allt som skulle avhandlas. Bland annat kom vi fram till att det vore bra om jag kunde träffa Alvin så snart och så mycket som möjligt innan mötet på Tingsrätten.
Eftersom Alvins mamma sedan nån vecka tillbaka verkar ha svängt helt i sin inställning till mig, märkligt vad ett brev från en myndighet kan göra, och dessutom kontaktat mig i stort sett varje dag, så kunde vi komma överens om att jag ska träffa Alvin i morgon!!!!!!!! Yabadabadoooo!!!!!!!!!
Även om det känns som ett STORT steg i rätt riktning så kommer det säkert kännas lite jobbigt oxå. Alvins mamma kommer gråta, och Alvin kommer ju inte veta vem jag är.
Men någonstans måste vi ju börja.  



Känningar

Nu börjar det märka s att jag ändrat på mina matvanor. Känner mig helt yr och konstig och magen producerar gas som aldrig förr. För att inte tala om hur vansinnigt gott det skulle vara med en stor flottig vaniljmunk.

Idag kl 16.00 ska jag träffa min advokat. Måste fråga henne hur jag ska göra med Alvin, eller alltså inte med honom just utan själva ärendet i sig.  
Just nu känner jag mig mest förvirrad...

Nya friska tag

Nu har jag börjat min himla moderiktiga detox. Rensa ut lite otrevligheter ur kroppen och förhoppningsvis tappa nåt kilo och bli lite piggare på kuppen.
Inget kaffe, socker, salt, kött, fisk, ägg eller mejeriprodukter, bara grönsaker och frukt i en vecka. Hitills har det gått ganska bra, även om jag fuskade lite precis i början. 
Äppelpaj är ju så fasligt gott.
Förresten så var den tillverkad av nyttiga äpplen och fiberhavregryn, så det så!!!







Eftermiddan från helvetet

En miljard paket skall skickas iväg, vilket tar sin lilla tid, telefonen ringer i ett, folk kommer och ställer mer eller mindre idiotiska frågor och vill ha hjälp med allehanda göromål.  Som körsbäret högst opp på milkshaken har jag dessutom en gruvlig huvudvärk. Men som den hjärntvättade servicemänniska jag är och fast jag inte alls har tid egentligen så bara ler jag och säger "javisst, det fixar jag".
Gode Gud och alla Dina Heliga Profeter, giv mig styrka och sinne att klara detta i trekvart till, helst utan att slå ner nån...   


Trööööött

Så var det äntligen fredag igen, två dagars vila väntar.
Jag tycker jag blir tröttare och tröttare för varje dag som går. På måndag morgon studsar jag ur sängen, nästintill iallafall, men idag fick jag använda all min viljekraft för att få min arma lekamen i vertikal position. I mitt jobb går det inte att jobba hemifrån, så att ta sovmorgon och jobba igen det senare är inte att tänka på.
Dom på marknadsavdelningen har det bra dom!!

suck

Faxar är väl ett jävla påfund.
Idag har det ringt hur många faxar som helst till telefonerna på jobbet och pipit oss i öronen. Det är så man blir helt konfys...

Otur i turen

Igår när jag gick hem efter att ha varit en sväng på stan så hittade jag en oskrapad trisslott på trottoaren. Hur ofta händer det? Jag tog iallafall hem den och la den på tork för att kunna skrapa.  Är det nån gång man borde vinna en miljon gånger tio så är det väl på en upphittad lott. Tycker jag alltså, men tji blev det. Inte ett endaste ruttet korvöre vann jag. Typniskt.  

Grattis

på ettochetthalv-årsdagen älskade!!


Nere i dojjorna

Idag känner jag mig trött och ledsen.
Vet inte vad det är som händer, men jag har kännt mig så ett par dagar nu. 

Fick en rapport om min son idag. 
Han har fått två tänder, reser sig upp och går lite med gåvagnen, älskar spaghetti med köttfärssås och vinkar till alla han möter. 
Höll på att börja lipa när jag läste det. Är så frustrerad över att jag inte får vara delaktig i allt det där. Och arg. 

När det väl blir dags att lära känna honom så måste vi ju börja om alldeles från början. Det kan ju gå hur bra som helst, vi kanske finner varandra direkt. Men det kan även bli helt annorlunda. Det känns inte alls kul att inte veta...









 

Alvin

I natt drömde jag om dig igen

Du skrattade och ropade på pappa
På mig...

Hurra hurra hurra hurra

Grattis älskade lilla mamma på födelsedagen!!!
 Puss o Kram

"Så här gör man"

Nu har jag börjat min telefoniutbildning med kollegan Malena, alltså hon ska försöka lära mig allt hon kan vilket kommer ta en evinnerlig tid. Dels för att jag är trög, men framförallt för att Malena kan ALLT. Mycket informatin på en gång blir det att hantera, nästan så man känner sig lite yr. Men men, det ska nog gå bra. Blir en heldag i morgon oxå, sen kan jag allt. Förhoppningsvis...


Lördag kväll

Är det hemskt vuxet att ha spelkväll hemma med sina vänner istället för att gå ut och röja på stan??





 


Fredag eftermiddag

Är trött som en gnu. Varit en mördande lugn dag på alla sätt och vis. Mest suttit still på aschlett och slösurfat och druckit kaffe. Himla bra min mage kommer må sen, eller INTE.
Blir en lugn kväll i soffan framför tvn. Fast jag ska bannemej ut o gå en runda. Har faktiskt varit ute varje kväll oavsett väder och vind i en veckas tid, nån timme åt gången. Har utforskat min del av Malmö, upptäckt nya vägar och stigar varje gång, även om det känns lite sådär att gå själv när det börjar mörkna. Är inte så kinkig av mig, men det händer ju en del otäcka saker i vår värld, så man vet ju aldrig. 

Är hur som helst riktigt stolt över mig själv för att jag faktiskt börjat röra på mig lite!!





som ett brev på posten

Igår fick jag brev från Tingsrätten.
"Du kallas till förhandling då och då, kommer du inte riskerar du vite på 2000 kr samt att ärendet läggs ner och din talan förfaller."
Det är inte utan att man känner sig lite som en brottsling. 

Dessutom har jag fått mail från min motpart, alltså Alvins mamma, som även hon naturligtvis blivit kallad. Hon ber mig komma ensam till förhandlingen och ber mig även att inte prata om mitt privatliv, då hon inte vill veta något om det, utan bara vill diskutera Alvin. HALLÅ!!! Har hon haft huvet i sanden på riktigt?? Vad är det jag försökt göra det senaste året?? Och vem är det egentligen som blandat in mitt privatliv och gjort det till ett megastort problem, så stort att jag inte får träffa min son?
Som vanligt avslutar hon mailet med att jag inte ska svara eller höra av mig, hon läser ändå inte mina mail och sms.

Är det konstigt att vi inte kan samarbeta??? 







 

Höstkänningar

Nu är det höst i luften minsann. 
Snart är det dags att ta på tjocktröja, känger och mössa om man överhuvudtaget ska våga sticka näsan utanför dörren. Själv har jag köpt en fin tjock kofta som jag snart ska börja använda. Men det behöver allt bli lite kyligare i luften först om jag inte ska behöva svettas ihjäl på kuppen.   


 

Sol och nya vanor...

Det blev en härlig sommarhelg iallafall, tvärt emot vad jag trodde i fredags. Tänk så mycket lite sol kan göra för det allmänna välbfinnandet. Har haft fasligt mycket energi helgen som gått, långa och många promenader, spelat minigolf med Daniel, förlorade stort naturligtvis, städat garderoberna, burit ner en massa saker i källaren och sorterat bland mina papper. 
Jag vet inte om det var solen eller nåt annat som steg mig åt huvet, men jag har iallafall bestämt mig för att börja leva ett sundare liv från och med nu. Mer positivt tänk, mer motion, nyttigare mat, kanske tillochmed lite mindre smör i allmänhet. Ack och ve, smör som är så rackarns gott...

RSS 2.0