Man kan alltid lita på Emilio!



Plötsligt händer det.

Man ser nåt man verkligen vill ha, och då menar jag något som verkligen väcker habegäret i kroppen.
Förra veckan hände det mig på MQ. Skinnjackan med stort S hängde på sin galge i butiken och formligen vrålade: "TA MIG, PROVA MIG, KÖP MIG" så det ekade mellan väggarna i köpcentret!!
Nåja, visst, prova kan man ju alltid tänkte jag, eftersom jag inte ansåg mig ha råd med nåt annat och inte heller räknade med att den skulle passa, eftersom något sällan gör det. 
Den här satt dock naturligtvis som smäcken på näcken, som kaviarklicken på äggmackan, som stenskottet i bilrutan, som korven i brödet, som getingen på mjukglassen, som sillen i dillen, ja ni fattar. Kort sagt den hade alla rätt.

Nu utspelade sig raskt följande scenarie i mitt sinne:

Ängeln på ena axeln, med präktighetsglorian käckt på svaj: Nej vet nån vad, alldeles för dyr.
Djävulen på andra axeln, dreglande av begär och lusta: KÖP!
Ängeln: Du måste ha pengar över till mat och toalettpapper!
Djävulen: KÖÖÖP!!
Ängeln: Du skulle ju spara! Och dessutom...
Djävulen: KÖÖÖÖP!!!
Ängeln: Nej nej nej, du får bara ångest efteråt, som vanligt!
Djävulen: DIN DOMME JÄÄEVEL (han är nämligen skånsk) ÄR DU TRÖG I HUUUET?? KÖÖÖÖÖP!!!

Vanligtvis brukar Ängeln gå triumferande ur samvetsstriden med det alltid lika övertygande argumentet att även om du först känner att du borde slagit till så kommer beslutet att inte lägga så mycket pengar på något kännas helt rätt om ett litet tag. Bryt ihop och gå vidare!
Vanligtvis...

Just den här gången fick glorian dock se sig slagen av djävulshornen och jackan hänger numer hemma i garderoben och väntar på bättre väder...










Baksjuka

Jo, det blev ju som man anade. Lilla Anna tog hem schlagern med sin fasansfulla stämma. Knappt spännande alls. Nog om det.

Hela helgen spenderades annars inomhus tillsammans med min ständigt sjuke son. Han verkar ha fötts helt och komplett utan immunförsvar den gossen. Alltid är det nåt. Just nu hade han feber och slemhosta och var såklart allmänt gnällig på grund av detta, vilket man givetvis kan förstå. Det enda han sa var NEEEJ och AAAJ. Ingenting var bra. Tacka Gud för Pingu och barnkanalen!!
Vad gjorde jag medan han glodde på tv då?
Jo, bakade förstås, vad annars? Eftersom frysen som bekant är full så fick jag således hitta recept på sådabt som kan förvara på annat sätt. Alltså blevo det skorpbak för hela slanten. Oerhört nyttiga grahamsskorpor och därefter inte fullt så oerhört nyttiga, men rasande goda små kardemummaskorpor. När jag ändå var i gasen så svänge jag dessutom ihop en sats knäckebröd. Inget köpebröd i mitt hushåll inte!!
Tyvärr orkade jag inte städa upp efter mig så det ser fortfarande ut som kriget, men skit samma. Städa kan man ägna sin tid åt när man blir pensionär!













  



Schlager

Nu var det dags igen; Il Grande Finale del Schlagerspectacolo.

Jag brukar alltid ha fel vad gäller vinnare, så jag vågar inte tippa nån sån så här offentligt.

Darins låt är bra, men låter mycket bättre i radio än på scen, vilket kan straffa sig när det väl gäller.
Och Anna Bergendahl, detta fenomen. Jag får rysningar varje gång jag lyssnar. Tyvärr, för henne, är det rysningar av obehag. Låten är helt ok, det är hon som är fel. Det är nåt med hennes vibrato och hennes sätt att sjunga långt ner i halsen, jag klarar det bara inte!!! Ändå finns det stor risk att hon tar hem hela klabbet. Gud bevare oss.

Min favorit är ändå Salem al Fakir. Bra artist med en bra låt. (Hoppas hoppas hoppas!!)

De övriga bidragen ger jag inte mycket för. Att Ola ens kom till final är för mig en gåta...


 








 

 
 


Mysko

Sprang på ett mycket besynnerligt kakrecept, i helgens bakspykos.

Detta recept skulle bli 20 st små kakor och i beskrivningen stod följande att läsa:

"Blanda samman degen och forma till en 20 cm lång rulle. Dela i ca 4 cm stora bitar och lägg i formar." osv...

Hmm, nog för att jag aldrig någonsin varit vidare bra på siffror, men det här fick jag bara inte ihop.
Om man gör en rulle på 20 cm och sedan delar den i 4 cm stora bitar så får jag, hur jag än räknar, bara 5 st kakor av det. 4 x 5 är väl ändå 20!? Gäller det för allt utom kakdeg, eller missade jag något mycket väsentligt på hemkunskapslektionerna?????

Sånt kan göra mig alldeles nipprig!!! 








 

Kvinna/Man

I går var det som bekant Internationell Kvinnodagen. Och dum som jag var så råkade jag knäppa på radion och hamnade såklart mitt i en massa prat kring ämnet jämställdhet i hemmet. Inte för att jag på något sätt är emot jämlikhet mellan män och kvinnor, och nu får väl Gudrun Schyman slå mig, men jag måste säga att det är grymt tröttsamt att lyssna på diskussioner i frågan. Kärringarna gnäller på att gubbarna inte hjälper till i hemmet men säger samtidigt att "Nisse är helt värdelös på att städa, så det tar jag hand om annars blir det ingen ordning". Så bra då, men sluta gnäll då för fan!!

Sen kan jag tycka att snacket om jämställdhet i familjen haltar. 
Det vrålas högt och yvigt att pappor borde ta mer ansvar, det tom pratas kvotering av föräldradagar för att på så sätt "tvinga" pappor till att stanna hemma med sina barn. Samtidigt är det fortfarande kvinnan som har mest juridisk makt vad gäller barnen. Det är oftast kvinnan som får vårdaden och likaså hamnar barnens boende oftast hos henne även om vårdnaden är gemensam. Kvinnor vill bli jämna med män, men är inte villiga att släppa på sina egna privilegier. Det rimmar väldigt illa i mina öron.
Jämställdhet kräver ett givande och tagande från båda parter!!
Så det så!!



















Pysselhelg

Haft en alldeles perfekt helg.

Varit hemma helt själv med avstängd mobil och bara tagit det pianissimo. Sov tills jag vaknade, vilket iofs inte blev så länge, gått långa promenader och bara gjort vad som fallit mig in utan några som helst måsten eller tider att förhålla mig till.
I lördags satt jag dessutom på balkongen för första gången i år  och åt frukost i strålande solsken, heeelt underbart!! Våren är onekligen i antågande.

Passade på att tvätta och städa grundligt. Och en helg utan storbak vore skandal. Bröd, bullar, kakor och matpaj tillverkades i psykotisk takt och med följden att frys och skafferier nu är fyllda till sprängningsgränsen. Precis som det ska vara hemma hos en äkta husmor!













 





Gumman Tö kommer virvlande

Nu när vi äntligen fick tag i en pulka så nog fan smälte snön bort alldeles vips.
Snabbt som attan gick det dessutom.
I helgen vad jag och Alvin ute i två timmar och kunde nästan se snön försvinna. Helt galet.
För att inte tala om blött.
Gummistövlar på!!  





RSS 2.0