Bio/damråttor

Det blev bio igårkväll, kan ni tänka er!?
Bröllopsfotografen, väldigt bra faktiskt!!





I valet och kvalet

Ska jag gå på bio eller borde jag ta mig hem och jaga dammråttor??

Hmmm... SVÅRT val...

 



Veckans Boktips

Jag behöver nya titlar i mitt bibliotek!!!

Kan vi komma överens om att ni som läser denna usla lilla bloggslamsa lämnar minst ett boktips var innan ni går härifrån!?
 
För att det ska kännas rättvist kommer här ett litet tips från mig.

Vindens Skugga av Carlos Ruiz Zafón

Vågar påstå att det är den bästa bok jag läst!!
Ännu bättre är den som ljudbok med Jonas Karlsson som uppläsare.
 

Er tur!







Brillor

Sådag son, sådan far. Nu har jag oxå fått mina nya brillor.
Blev efter mycket provande och röstande bland vänner och kollegor ett par feta svarta saker från Peak.
Har haft dem på i två dagar nu och de känns inte helt 100 faktiskt. Dels sitter de snett, antagligen för att min öron inte är symetriskt placerade och dessutom halkar de ner mot nästippen stup i ett vilket gör mig galen. Som om inte detta vore nog så har jag inte vant mig vid de markarade skalmarna än, utan tror hela tiden att jag ser spöken i ögonvrårna.
Får väl ge dem ett par dagar till, men känns det inte bättre nästa vecka så bannemej får jag kräva ett par nya.
Köper man glasögon för närmare 5000 spänn så vore det väl själve fan om de inte satt i det närmaste perfekt!!









Bio

Igår var jag på ett spontant biobesök och såg "Flickan som lekte med elden". Rätt skönt att gå själv faktiskt. Lyxade tillochmed till det med extrasaltade popcorn, som förvisso hann ta slut redan innan filmer började.
För lite popcorn i asken, eller för mycket reklam kan man undra!? Filmer var iallafall helt ok, men lite ojämna skådespelarinsatser tycker jag nog. De bärande rollerna var ju bra naturligtvis, men flera biroller kändes i inte helt trovärdiga, så det förtog upplevelsen lite. Synd!



 

Tilltugg

Fick just ett otippat tips om att Plopp och röd vin tydligen är en god kombination.
Själv har jag inte hunnit pröva än, men det kanske skulle vara nåt att bjuda på till nästa mingelparty!?
Eller ja, det första mingelpartyt i min historia...











Glasögonorm

Alvin har fått sina glasögon. Det känns lite sjukt att sätta såna på en liten tvååring som inte pratar än, och fortfarande har napp och blöja, men har farbror doktorn sagt det så är det väl bara att lyda. Stackars barn. Förhoppningsvis ser han ju iallafall bättre med dem på. Om dom nu får vara på, det är väl tveksamt. 







 

Grannjävlar

Jag hatar mina grannar!!!
Inte allihop förstås, men de som bor rakt under och de som bor snett över. Detta trots att ingen av dem bott särskilt länge ens. Tanten under har skällt på mig flera gånger när jag vattnat mina balkongblommor och lite vatten av misstag runnit ner på henness balkong.  Att hon och hela hennes familj står och röker konstant där kan väl inte jag hjälpa. Dessutom letar sig röken in hos mig och förpestar luften överallt, men det verkar de inte alls bekymra sig över. Satkärrnig!!

De snett över röker oxå, inomhus hos sig och i trappan, det luktar satan överallt. Dessutom fick de mig att skriva mitt livs första var-snäll-och-städa-efter-er-itvättstugan-lapp häromdan eftersom det helt enkelt såg för jävligt ut där nere. 

Jag är typ en millimeter ifrån att ringa till värden och klaga, vilket förmodligen inte skulle hjälpa ett dugg...

 



Kris kris influensagris

Är det nåt jag blir irriterad av just nu så är det snacket, eller snarare hysterin kring svininfluensan. Man formligen översköljs av uppmningar i stil med "Vaccinera dig för samhällets bästa" "Visa solidaritet mot dina medmänniskor och ta din spruta" etc. etc. 
Jag kan inte hjälpa att få lite kommunistvibbar, en obehaglig allt-för-staten-känsla i magen.    
Allra helst som det samtidigt kommer rapporter om att vaccinet inte är ordentligt testat, kan medföra biverkningar och i vissa fall rent av kan vara farligt. Dessutom har vad jag förstår tillverkaren sökt och fått ansvarsfrihet för eventuella följder. Hur läbbigt känns inte det???

Vad kommer hända i de länder som inte väljer att massvaccinera undrar jag. Kommer samhället stanna och BNP:n sjunka som en sten??

Eller är det så att det inte är nån fara egentligen utan bara vi Sverige som är så förbannat jävla hysteriska så fort ordet influensa kommer på tal?
 





Möte

Jag fick vara kvar.
Och dessutom med lite höjd lön, tackar!!




Möte

Chefen ringde just och bad att få ett möte med mig och det känns inte helt bra.
Antagligen får jag sparken, kristider som det är...


Nobelpriset

Herta Müller får 2009 års Nobelpris i litteratur.

Och på det följer givetvis den obligatoriska frågan - VEM FAAAAN ÄR DET??????

Samma sak år ut och år in. Pristagarna är så finkultura att ingen vanlig människa någonsin hört talas om dem.
Det är inte utan att man blir lite trött...










 





Ögon av glas

Förra veckan var vi hos optikern och provade ut glasögon till Alvin, eftersom det stackars arma barnet blivit ordinerad sånna. Skär lite i hjärtat att se sin son bli glasögonorm i så unga år, men vad är där att göra annat än lyda vad doktorn säger!?
I vilket fall som helst så passade jag på att beställa synundersökning åt mig själv när vi ändå var där.
ÄNTLIGEN!! Minns inte ens när jag gjorde en sån senast, men det är bra länge sen. Inte bara har jag ständig skallverk utan de gamla brillor jag har nu börjar till på köpet falla i bitar på ett högst påtagligt sätt, så det är verkligen på tiden att byta. Det svåra i kråksången är ju att hitta ett par som är tilltalande. Brukar ta typ en halv dag. Och dessutom kommer det  bli innåtihelvetes jävla dyrt.

Vad tjänar man på att bli eskort ett par kvällar i veckan, nån som har koll på det???









RSS 2.0