Måndag

I morse var jag så vansinnigt trött, ni vet så där så man bara vill gråta när man inser att man faktiskt måste gå upp.
Alvin har varit hos mig hela helgen och nätterna är nuförtiden ett kinkigt kapitel. Han vill absolut inte sova i sin egen säng, utan vill bestämt ligga bredvid mig. Mysigt, visst, men eftersom han inte ligger still mer än två minuter åt gången så fick jag inte nån vidare sömn under de tre nätter han sov hos mig. En och annan spark i nyllet fick jag dock uppleva.



 

Blod, kattögon och kramkalas

I morse var jag med Alvin på sjukan igen, för vilken gång i ordningen vet jag inte.
Den här gången var det dags att ta blodprov, tur man inte är känslig för sånt alltså. Fyra rör blev det, och Alvin gallskrek hela tiden, stackars lille gosse, men turligt nog är han vansinnigt lättröstad. Det känns som han varit på sjukhus oftare det senaste året än jag varit under hela min livstid och förmodligen är vi inte klara där än. Det är hans ögon som ställer till det. Han har som bekant kolombom på båda ögonen, vilket innebär att hans pupiller inte slutit sig som de ska i fosterstadiet, varför dom är avlånga istället för runda. Ungefär som kattögon. Nu kan det vara så att andra organ i kroppen inte heller har utvecklat sig riktigt som dom ska och det är det man nu försöker ta reda på. Känns lite oroväckande, men än så länge har inget visat sig vara galet.

Efter blodprovstagningen var det dags att bege sig till dagis. Då jag aldrig lämnat honom där förut så var det roligt att få göra det faktiskt, få lite kontakt med personal och de andra barnen och så. En ny förälder är ju alltid spännande och så fort vi kom innanför dörren så flockades en gäng ungar genast runt oss. När jag gav Alvin en kram så ville de andra ungarna naturligtvis oxå ha varsin och det hela utvecklade sig till ett kramkalas utan dess like. 
Under tiden kom Alvin på att han minsann inte hade tid att vänta på att jag skulle kramas färdigt, så han sprang kvickt iväg och började härja i lekrummet utan att vinka hejdå. 

Så kan det gå om man sölar! 





  


Lite barn kanske...!?

Jag har förresten kommit på att jag vill ha fler barn. NU!!
Dessutom vill jag att Alvin ska få ett syskon.
Det svåra ägget att kläcka är ju förstås exakt hur det ska gå till. Först hade jag ju nån smart idé om att Daniel kunde dra sitt strå till stacken och skaffa barn med nån kvinnlig bekant, har tillochmed gett bra förslag på vem. Tyvärr lär det nog inte hända, åtminstone inte inom den närmaste framtiden, så nu måste jag hitta på nåt annat, frågan är bara vad.
Ett alternativ skulle ju naturligtvis vara om jag gjorde samma sak, fick fatt i nån i min vänkrets som kunde tänka sig bli lite gravid.
En stark kandidat är Linda Holst, kollega, då vi bor nästintill grannar och det därför skulle vara enkelt för den blivande ungen att bo varannan vecka. Smart va!
Så är du intresserad? Svara till "Längtande fadersämne"...








Morgonbak

De flesta dagar Alvin är hos mig och jagar upp mig okristligt tidigt brukar jag, mest för att hålla mig vaken, baka något. På helgerna blir det oftast bröd av olika färg och form, och i veckorna brukar det bli muffins eftersom det går hyfsat snabbt från smet till färdig kaka. Dagens exprimentkombination belv följande: cirtronmuffins med apelsin- och morotsmarmelad. Rätt så goda tyckte jag, och det tyckte Alvin oxå.


sooool

Idag skiner solen som bara den.
Gode Gud låt det fortsätta!!

Skitväder

MEN VA FAAAAN!!!

I morse snöade det och var kallt som stryk, nu skiner solen och det blåser satan. Tänk om det kunde bestämma sig nån gång det här vädret, bli vår på riktigt lixom, inte bara ett par dagar i taget.


Alvinhelg

Så har det måndag igen då, man vänjer sig visst aldrig.

Alvin har varit hos mig hela helgen, full fart från morgon till kväll således. För inte så hemskt länge sedan började han gå och nu har den färdigheten utvecklats till spring, hej vad det går!!
Skrattar gör han jättemycket just nu, både hjärligt och tillgjort och dessutom kan han snurra och göra fula grimaser på kommando. Jätteroligt!!!



Familjerätt eller fel...?

I morse var det dags för ännu ett besök hos familjerätten i Kävlinge och samarbetssamtal med Alvins mamma.
Jag blir alltid på så vansinnigt dåligt humör efteråt, hela dagen blir lixom förstörd. 

Pappa för en halv dag

Ännu en halv pappadag till handlingarna. 
Visst är det mysigt att ha Alvin hemma en natt, men det går så rackarns fort, bara bums så är det över för den här gången och han ska lämnas tillbaks till sin mor. Stackars barn, det kan inte vara lätt att fara fram och tillbaks på det där viset hela tiden. Han skulle ha det bättre om han bodde hos mig jämt!!


La Voix

Har ni förresten hämtat er från operaskrällchocken från i lördags än??
Jag har haft vinnarlåten i skallen sen jag hörde den första gången för typ 3 veckor sen, och denverkar inte vilja ge sig av därifrån i första taget...
 


Pappa, kjäkas, NU!!

Byta bajskladdiga blöjor, torka snor, skrubba spaghetti med köttfärssås från väggarna, få snorslemmiga pussar på munnen och mycket annat blir vardag när man har med småbarn att göra. Man vänjer sig och tycker efter ett tag att det inte är så farligt. Nåt jag däremot fortfarande har svårt för är kräk. Isch. Allra helst lukten av det.
Nåväl, nyss fick jag iallafall öva på att hantera det med.
Alvin började nämligen helgen med att kräkas, vi hann inte ens hem, utan det kom ut i en kaskad medan vi satt på bussen. Lite kräk är väl inte så farligt tänker ni, bara att torka upp utan att gnälla. Problemet var att det inte kom bara lite kräk, utan MYCKET kräk, mer än vad man kan tro får plats i en liten mage. Det mesta hamnade i Alvins åkpåse och på andra ställen i vagnen, inte jättemysigt, men han fick ju lixom sitta kvar där tills vi kom fram. Väl hemma hamnade han i badkaret med kläder och allt och fick en rejäl dusch. Som tur är tycker han det är roligt att bada!


Helgdags

Snart dags att packa ihop och göra helg, ack så skönt det ska bli.
Nu ska jag bege mig iväg och hämta Alvin och ha honom till i morgon, får alltså en ledig lördagkväll för första gången på länge. Antar att det blir schlager i nån form, men det får väl gå...

Trevlig helg!!


Föräldramöte

Ikväll ska jag på mitt första föräldramöte, på Alvins dagis. Det känns oerhört vuxet och seriöst och ganska läskigt faktsikt.




dunk dunk dunk

I morse vaknade jag med en hejdundrande huvudvärk.
Känns ungefär som jag skulle supit skallen i bitar och vaknar upp ett dygn senare med huvet slarvigt ihopsytt.

Ingen rolig start.



Skål för satan!

Igår eftermiddag började jag känna mig dassig, ont i halsen och febertrött, typiska tecken på förkylning. Vill verkligen inte bli fuk igen, så när jag kom hem blandade jag mig en coctail bestående av citronsaft, riven ingefära lite honing för smaken samt en väl tilltagen skvätt absolut. Gott var det sannerligen inte, men säg den meducin som är det.
Ju äckligare den är, desto mer eftektiv är den väl, är det inte så?
Nåväl, idag känner jag mig iallafall lite bättre, förutom att jag är trött som en gris. Det är å andra sidan kanske inte så konstigt med tanke på att jag inte är van att dricka sprit, inte ens i medicinskt syfte.  

Vill iallafall vara frisk till i morgon då jag och Daniel firar 2 år tillsammans. Tänk vad tiden går!!

Och vinnaren är...

Nu jäklar, nu har jag och två mederbetare lagt en lottorad.
Käre Gode Gud och Alla Dina Helgon och Profeter håll Dina allsmäktiga tummar för oss är du snäll!
(Eller är det hädelse och högmod att be om något sådant?)



Slött

Idag har det inte hänt mycket på jobbet, kan inte bestämma mig för om det är tråkigt eller inte.
På ett sätt är det väldigt skönt, särskilt en måndag, men skulle det vara så här  lugntjämt så skulle jag nog säga upp  mig. En bra sak med dötid är dock att man pyssla med lite annat som inte har med jobbet att göra utan att det stör eller någon stör sig på det, typ hänga på Facebook en hel dag, chatta på MSN, kolla dråpligheter på youtube och sånna andra roligheter!



Host och prost

Alvin har fått tillbaks sin otäcka slemhosta, just som vi trodde den var över och förbi. Stackars liten, kan verkligen inte vara roligt. Hur förklarar man för en liten ettåtthalvtåring att det kommer kännas bättre om han sväljer sin äckliga hostmedicin??





Kallt!

Och så var vinterjackan på igen...

Var är nappen Alvin??

Jag är av den uppfattningen att allt som händer har en logiskt förklaring. Te.x. är jag övertygad om att alla sker som försvinner faktiskt måste vara någonstans, det gäller bara att leta ordentligt. 
På senaste tiden har jag dock börjat vackla i den tron, varför? Jo, det ska jag tala om, det är napparnas fel alltihop!!
Har tappat räkningen på alla nappar som har fösvunnit hemma hos mig. De är verkligen borta och går inte att hitta någonstans hur mycket man än letar. Det är nästan så det övergår förståndet, var tar de vägen????





Schlager

Jag måste bara skriva lite om schlagerspektaklet.
Tycker det är jätteroligt att så många otippade bidrag tagit sig till final mitt framför näsan på storfavoriterna. Tror faktiskt det beror lite på att folk i allmänhet börjar tröttna på att se samma artister ställa upp i tävlingen år efter år och därför röstar på de nya som duker upp. Sen att vissa favoriter ändå får svenska folkets röster fast dom egentligen inte har i tävlingen att göra går väl kanske inte att komma ifrån.



RSS 2.0