Jesus Kristus

Ola Salo är oxå himla bra!!
I går kväll blev jag medlurad till Jesus Christ Supersstar på Storan i Malmö. Vansinnigt bra var det, se den ni som kan!

Jag blir bara sååååå sugen på att vara med själv.



Veckans konsert

Kathleen Edwards är vansinnigt bra live kan jag upplysa om!!

www.kathleenedwards.com





Maskinerna tar över

Eftersom jag skulle klassa mig själv som en man med kraftig hårväxt (dvs överallt utom på huvet) så är min trimmer en av mina bästa vänner. Den har skött sig utmärkt hela tiden jag haft den, men sedan ett tag tillbaks så har det börjat bete sig lite märkligt. Ibland går det inte igång som den borde, batteriet tar slut väldigt fort och den luggas lite då och då.
Det kan jag leva med, men igår kväll efter en hård rakningsmanöver så gick den inte att stänga av!! Ni läser rätt, nåt hade hänt med strömbrytaren så maskinen bara gick och gick och var omöjlig att få stopp på. Helt bissart. Jag bara väntade på att nån smilfink från Dolda Kameran skulle hoppa fram ur duschdraperiet... 

Nu hände tack ock lov inget sådant, utan jag fick helt enkelt vänta till batteriet tog slut så jag kunde gå och lägga mig utan att behöva oroa mig för att maskinen skulle gå bärsärkargång under natten...




Åka

I morse fick jag stå på bussen hela vägen mellan Malmö och Lund, igen. Inget vidare roligt sätt att börja dagen på.

Igår blev jag sen till jobbet bara för att jag inte hade lust att kliva på en buss som redan hade folk stående fram i vindrutan. Jag vet inte om det är för att jag blivit förälder eller bara äldre och klokare, men jag har börjat tänka väldigt mycket på hur farliga saker och ting faktiskt är på sistone. Gå över gatan, köra bil, levande ljus, flyga, åka tåg, äta för mycket smör, ja ni fattar. Stå längst fram i en buss som kör 110 på en snöig motorväg kändes onödigt vågligt faktiskt.









Sova

I helgen fixade vi äntligen till ett litet sovhörn till Alvin hemma hos mig.
Spjälsäng med sänghimmel, ett berg med mjukisdjur och hela baletten.
Skönt att kunna lägga honom i egen säng, men känns lite sorgset att se den stå tom när han inte är där, vilket han ju faktiskt inte är så ofta...



Kyligt

Stora röda monstervinterjackan är på vinterkängerna putsade och impregnerade. 
Kallt som snoret är det. 

En bra sak med att inte ha nåt hår på huvet är att man kan ha mössa utan att oroa sig för frisyren.

Första snön

bara fortsätter och fortsätter att falla.
Visst, det ser väldigt mysigt ut, men bara så länge man slipper gå ut. 
Dessutom börjar jag bli lite orolig för om jag kommer komma hem ikväll överhuvudtaget. Kollektivtrafik+motorväg+snö brukar som sagt inte vara nån särskillt lyckad kombo tyvärr...  






Första snön

Jippie!!!
Fast fortsätter det såhär så kommer hela Skåne snart stanna i vanlig ordning...



Alvinträff

Igår träffade jag Alvin igen. Har var gnällig och trött men skulle absolut inte sova. Nej nej nej, icke alls.
Däremot passade han vid ett obevakat ögonblick på att kräkas upp hela sin vällingportion, en stor vit seg bobba, i knät på sin pappa.
Det är tur att min faderskärlek är oäääändlig...




Jag kommer hem igen till jul

Nu är båtresan bokad och betald.
Ska bli så skönt att komma till Gotland igen, längtar redan jättemycket.
Trots att jag bott i Sverige snart 4 år så är det fortfarande ön som är hemma och till jul känns det ju alltid extra mycket så. 
Sen är det ju så att saker och ting förändras lite när man själv blir förälder. Då vill man ju så klart fira jul med sitt barn samtidigt som man vill hålla fast vid gamla traditioner. I bästa fall kan man baka i hop det gamla och nya och skapa en helt ny tradition till allas belåtenhet, och det kanske även jag kan göra så småning om men i år måste jag välja mellan dem.  
Jul per tradition och nyår med sonen får det därför bli den här gången.


Mööööög

Ok, var det en hyfsat bra dag igår så är det en skitdag idag.
Skjut mig någon...





Än det ena än det andra

Nu händer det mycket på en och samma gång här. 
Först var det vårdnaden, sen rätt som det är har jag plötsligt fått en manager som ska stötta mig i min framtida artistkarriär, sen fick jag en kaka av Tant Meg och efter den fick jag ont i magen.
Häpp!!






PÅ TIDEN FAKTISKT!!

Idag har vi skrivit på papper om gemensam vårdnad. Sannerligen på tiden efter ett år och två månader av förlorade pappadagar och jag vet inte hur många timmar vid förhandlingsbordet.

Alldeles snart ska jag vara pappaledig, jiiippiiieee!!!!!!!!!!!

Ä N T L I G E N ! ! ! ! ! ! ! !












Sova i pappas säng

Sådär ja, nu var första övernattningen avklarad och tänka sig, det gick utan större katastrofer eller allt för mycket gråt.
Nu talar jag förstås inte om att jag sovit borta för första gången i mitt liv, utan om att Alvin varit hos mig en hel helg. Myyysigt!!!

Luspank

Jag är så hjärtinnerligt trött på att inte ha några pengar. Inser att det låter bortskämt och fåfängt, men jag hatar att behöva tänka "det här har jag inte råd med" hela tiden. Kan inte fixa nån god fredagsmat till ikväll, inte köpa saker eller kläder till min son, vet inte ens hur jag ska klara att åka hem till Gotland vid jul.
Får ont i magen av det här!!!

Konferens

Det är faktiskt himla roligt att vara på konferens utomlands, mindre roligt att komma tillbaks till verkligheten igen.
Nu har jag visserligen inte varit i Paris eller på Gran Canaria utan bara i Köpenhamn, men utrikes är ändå utrikes och konferens är ändå konferens. Sen om jag lärt mig så värst mycket vet jag just inte, känner mig mest fullproppad med information och nya intryck som skall sorteras och berabetas. Inte undra på att man blir trött.
Att man dessutom inte går och lägger sig som man ska kan ju oxå vara en bidragande orsak. 

Sshowen på Wallmans Salonger i Köpenhamn var iallafall något av det bästa jag sett, gå dit!!  
Var lite avigt inställd till spektaklet innan eftersom jag blev besviken på Wallmans i Malmö sist jag var där, men nu blev jag glatt överraskad istället.
Fasligt roligt hade vi på dansgolvet efteråt oxå. Hade egentligen bestämt mig för att åka hem lite tidigt med tanke på morgondagen, men blev naturligtvis kvar to the bitter end. 

Lär man sig någonsin??

Vad fick jag då ut av hela vistelsen? Ja, förutom en miljard nya intryck, 15 nya reklam pennor och skoskav så har även en dröm tänts i mig om att bli showartist. Hade jag bara varit snyggare, sjungit bättre, haft vassare armbågar och hårdare skinn på näsan så hade jag sökt en plats för länge sen...
  


skiiit

Vissa dagar är hemska från början till slut utan att man egentligen begriper varför. Idag är utan tvekan en sådan dag. Och det värsta är att den inte är slut än...


Måndag morgon...

JÄVLA  FUCKING  SATANS  SKIT!!!




Snart är det ljus...

Nu är det snart jul i vårt hus, och jag funderar som bäst på var den ska firas förnånstans i år. Antagligen blir det hemma på Gotland med familjen som vanligt.
Eller rättare sagt, det måste ju bli så, jag har iallafall lovat min gamla körledare att jag ska sjunga i kyrkan på julafton.  

Det där har varit en tradition ända sedan jag sjöng i kyrkans barnkör för en herrans massa år sedan. Finklädda och högtidliga samlades vi kl 13.15 i Gnisvärds kapell, en liten strandkyrka mitt i ett lika litet fiskeläge på Gotland, hur mysigt och julstämningsfullt som helst. Stilla Natt, Nu Tändas, Gug Välsigne Eder och så var man hemma igen lagom till Kalle Anka. Årets mesta tradition.
Nuförtiden är det inte så mycket bevänt med barnkören tror jag, det började gå utför redan när vi i min årskull slutade, så nu är det alltid slagsmål mellan oss gamla barnkörare om vem som ska få stå för sångfägringen istället. Jag har haft det ärofyllda uppdraget ett par gånger innan, men det var några år sen sist. I förrfjol blev jag tex brädad av min lillasyster, grrrrrr, nu är det dags för revansch!!

Nån som kan nån fin julsång så ge mig gärna ett litet tips!!


Ny president

Och jag hade fel om vem som skulle vinna, men
HURRA
HURRA
HURRA
HURRA
Iallafall!!!!!!!

Lösa hönor

Alltså jag måste bara skriva av mig lite.

Jag jobbar ju som bekant med mestadels tanter omkring mig och har i stort sett vant mig vid det. Förlikat mig med att alltid vara yngst, odrägligast och få veta att jag minsann ska visa respekt för deras ålder och visdom och för det faktum att måla naglarna på arbetstid är viktigare än något annat.
Fine för helvete.
Något jag däremot får utslag av är tanternas förmåga att göra broilerhöns av små kycklingdun. 
Helt ovidkommande företeelser ältas i all evinnerlighet, fram och tillbaka, kors och tvärs, på längden och bredden, uppifrån och ner och härsan och tvärsan. Man riktigt ser hur fjäderfät växer under tiden. Ingen av tanterna ger sig heller utan alla är ute efter att få sista ordet, varför ärendet aaaaldrig får en ände.

Gode Gud, Käre Mohammed, Nådige Oden,  Mobiliseren Eder och  G Ö R   N Å G O N T I N G ! ! ! ! ! !



Valdags

Nu är det full valvaka i United States of Amörrrrka. 
Jag undrar jag hur det kommer sluta. Läste senast i morse en artikel där väljare tillfrågades varför de röstar på den de röstar på. De allra flesta av de tillfrågade visste egentligen inte så noga vad deras kandidat stod för utan såg mer till personligheten hos denne. Nu ska jag inte sitta här och raljera över det då jag hjärtinnerligt hoppas på att Obama vinner utan att ha en aning om vad han har för planer för framtiden, men visst är det lite intressant. Särskillt som det talas om rekordval och valrysare och andra superlativ.
För min del tycker jag som sagt det vore roligt om Obama gick och vann och USA fick sin förste färgade president, men tyvärr tror jag att den andre gubben vinner, vad än alla opinionsmätningar säger.
Är det inte så det brukar bli?
Den äldste, vitaste, och mest konservative kandidaten brukar ju ta hem det tillslut och bli världens mäktigaste man.



Sovdags

För er som inte redan har upptäckt det så kan jag tala om att det inte är direkt lätt att ligga och försöka sova i samma säng som en gnällig 1-åring. Särskillt inte om ungen i fråga dessutom är lite snorig, har feber och gnäller satan. Ena stunden passar det att ligga snällt bredvid,  i andra ska det vändas helt om, och i nästa stund får man en snyting mitt i plytet för nu ska det liggas alldeles på tvären.  Ja ni förstår.
Måste verkligen skaffa en säng till Alvin snart, så här kan det inte fortsätta!!





RSS 2.0