Det är mycket nu...

Hastigt blev det bestämt att Alvin ska vara hos mig resten av veckan från och med igår.
Mysigt, men onekligen lite meckigt då jag måste lämna honom på dagis två mil hemifrån innan jobbet varje dag.
Steg upp kl 05.00 medan Alvin fortfarande sov, vilket aldrig hänt, och stessade som en gris för att hinna med bussar och tåg först till dagis, sen halvvägs tillbaks, till jobbet. Glömde min mobil i farten, enormt stressande! 
Men förutom det så gick allt väl och jag hann till jobbet i tid om än med andan i halsen. Sen har dagen gått i ett kör och varit allmänt kaotisk, stessig och hysterisk. Men hey, det är ju så man får veta att man lever.
Dessutom är det ju alltid tacknämligt att få motion på arbetstid, så man kan änga sig åt betydligt roligare saker när man är ledig!!

Telefonen på väg!
Bäst den kommer snart, innan jag hinner ångra mig...












Ring ring

Ny mobiltelefon beställd. 
Värsta värstingsaken, vad jag nu ska med en sån till...?









 

No Netto, Yes Rabarber!

Nej, det blev inget Nettobesök för mig. Kön för att överhuvudtaget få komma in i byggnaden ringlade sig ända ut på parkeringen och så het på gröten och villig att ställa mig i ledet var jag icke.

Istället gick jag raka vägen hem inspekterade mina små balkonodlingsgprojekt. Det tar sig, jordgubbarna mår prima och rabarbern i kopparkitteln växer så det knakar. HA, och hör sen...!!
Hur björnbärsbusken klarat flytten från Gotländsk mylla till balkonglåda återstår dock att se. Den ser onekligen inte så kry ut.











Netto

Idag slår min nya granne Netto upp portarna!
Redan i morse när jag gick till jobbet, åtminstone gick jag till bussen, så var det full aktivitet vid entrén till affan. Människor i gula tröjor fixade det sista, blåste ballonger, och dukade opp förtäring i ett stånd. (lyckligt ovetande om hagelstormarna som komma skulle).
Har varit lite anti hela projektet sen det började, men nu skiner solen, så jag kanske svänger förbi och kollar läget iallafall. 
Märkligt vad en smula vackert väder kan göra för humöret!



 


Helgfix

Helgen gick i fixandets tecken, varit effektiv som aldrig förr.
Städat köket och badrummet ordentligt och resten av lägenheten hjälpligt. Sorterat ut Alvinkläder som blitt för små och burit ner dem i källaren. Plockat bort allt vad vinterkläder heter och förpassat dem till samma ställe. Rensat i köksskåpen och huttat sånt mög jag faktiskt inte använder, skrubbat ugnsgallren skinande blanka, tvättat stolsdynor & plädar och möblerat om lite i största allmänhet. Dessutom bakade jag en sats briocher bara för att prova.
Hysterisk-javisst...






Boktips

Igår, på väg hem, började jag läsa "Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig" av Bodil Malmsten. 
Som en blogg fast i bokform, och väldigt rolig upptäckte jag.
Folk måtte trott att jag icke var riktigt klok eftersom jag satt och fnissade hejdlöst och aningens odiskret åt hennes små reflektioner. 

Läs den!!!








 


Smuts

Igår hämtade jag Alvin på dagis för första gången på länge. Det slår mig alltid hur skitig han är när han kommer därifrån. 
Just igår hade han fullt av sand i hela nyllet och runt munnen och man kände på lång väg att ett blöjbyta vore på sin plats. Visst jag fattar att personalen inte hinner tvätta ungarna bländande rena stup i kvarten, men ett snyt och tork då och då hade faktiskt inte skadat!! Å andra sidan, och om man tänker efter, så är han alltid lika smutsig när han kommer från sin mamma. Man undrar ju om det är dom som inte bryr sig hur han ser ut, eller jag som nojjar?  

Måste onekligen vara lite knepigt att ha två föräldrar som bor på olika håll, och har helt olika syn på uppfostran. Vilket uppenbarligen vi har om det mesta. Går jag in närmare på det så blir det flera spaltkilometer text som kanske inte är så roligt för utomstående att läsa så jag nöjer mig med att konstatera faktum.
Har vi tur påverkar det inte Alvin negativt, men det återstår ju att se lite längre fram.









Spirar och gror

Eftersom jag hade bil på vägen hem från ön så passade jag på att införskaffa 200 liter planteringsjord inför odlingssäsongen. Galet kan tyckas, men åtminstone hälften har gått åt och är istoppad i krukor, kärl och lite varstans på balkong och fönsterbläck.
Fick med mig lite plantor hemmifrån, björnbär, jordgubbar, murgröna och en rabarberplanta.
Våga inte tala om för mig att det inte funkar att odla rabarber på balkong!!
Har dessutom sått en helvetes massa frön av alla möjliga slag, fint ska det bli. Om det blir nåt. Det känns faktiskt himla tillfredställande att stoppa ner frön lite här och var och se dem gro sig gröna och vackra. Lite som terapi, och det kan jag sannerligen behöva nu!






 

Öliv

Vistelsen hemma på ön är snart till ända.

Det har varit en minst sagt fullsmäckad vecka. Som alltid när jag åker över är det tusen saker jag vill hinna göra, människor jag vill träffa osv. Dagarna har varit fullbokade. Känt mig lite som på statsbesök med minutiöst planerat tidsschema, allt för att utnyttja tiden maximalt. Stackars Alvin har fått finna sig i att bli runtsläpad och uppvisad både till höger och vänster. Tack och lov verkar han trivts hur bra som helst. Träffat en hel massa roliga människor som ägnat honom sin fulla uppmärksamhet och busat honom alldeles rödrosigt trött. 
Att vara hemma med farfar medan pappa varit ute och slarvat var inte heller några problem utan hur roligt som helst. Farfars hund verkar dock vara av en annan åsikt. Gammal och trött som hon är så skulle ingen blivit förvånad om hon trillat ihop av en hjärtsvikt. Alvin har kastat bollar som hon skola hämta, skrikit "lock lock" (loss) för att få tillbaks dem och allmänt hängt efter henne som ett snöre. Och katten ska vi bara inte prata om. Så fort han kom innanför dörren och såg Alvin, som givetvis genast blev i gasen när "tissekatten" visade sig, gjorde det arma djuret en panikslagen tvärvändning och for som ett streck tillbaks ut igen. 

Roligt iallafall att han kunnat följa med och få sig lite annat till livs än bara en massa grå trist vardag...  

Som alltid får jag grav ångest när det blir dags att åka tillbals tillbaks igen. 
Hade saker och ting sett något annorlunda ut så hade jag tagit mitt pick och pack under ena armer och Alvin under den andra och flyttat hit för länge sen. Nu är jag i stället fast i fucking jävla skåneland för all tid och evighet, åtminstone känns det så.

Jävligt bittert faktiskt!!









RSS 2.0