Bästa låten just nu

"Fuck You" , Lily Allen.

Ska tydligen vara skriven till George W Bush, klockrent!!
Dessutom rysligt trallvänlig.




Dagens sockerchock

Morotskaka.
Gott!!


HIPPHURRA!!

Idag säger vi Grattis till Hans Majestät Konungen på födelsedagen.
Tänk så stor han har blivit...!!


Barnvagnar och gubbajävlar

Att man ska visa respekt för gamla människor hör man för jämnan, och visst jag kan hålla med till viss del. Men di gamle, ska inte dom även ha respekt för oss som är yngre? Jag tycker rätt ofta man stöter på pensionärer som är så sura, otrevliga och allmänt griniga så man blir helt matt. Hur orkar dom kan man undra?
Idag på bussen utspelades följa scenario. 
Vid hållplatsen efter att jag klivit på med Alvin i vagnen står en pappa med dubbelvagn och vill på bussen. Eftersom det redan var två barnvagnar ombord så frågade pappan försynt om inte en av gubbarna som satt på barnvagnsplatsen inte skulle kunna sätta sig på en ledig plats bredvid. Jävlar i helvete vilket liv det blev! 
Gubben i fråga började gapa och gorma om att han minsann inte tänkte stå och att pappan kunde ta nästa buss. Att denne tålmodigt försökte förklara att han hade bråttom och att det ju faktiskt fanns lediga platser på andra ställen i bussen bet inte alls, utan det slutade med att busschauffören bad pappan lämna bussen omedelbart och gubben skrek åt honom att dra åt helvete!! Jag trodde inte mina ögon!
När bussen, utan pappan och hans vagn, väl körde vidare beklagade sig gubben i högan sky om hur otrevliga ungdomarna var nuför tiden. Nu trodde jag inte mina öron och var på god väg att högaktningsfullt tillönska honom en kraftig stroke. Såhär i efterhand ångrar jag verkligen att jag inte gjorde det.  
Gubbajävlar som den där är inget att spara på. 














 

Paris here we come. I hope...

Nu är hotellet i Paris bokat!!
Baskemej ska vi iväg den här gången. Har lite, eller rättare sagt ganska mycket ångest för hur vi egentligen ska ha råd med det hela dock. Planen som finns är att skaffa ett kreditkort ifall det skulle knipa nåt alldeles förskräckligt. Det bästa vore ju förstås om en fettstinn lottovinst kunde infinna sig tills dess, men det ska man kanske inte hoppas på.


Företagshälsovård

I fredags tog jag en sväng förbi företagshälsovården för den (varannat) årliga helkroppsbesiktningen.
Mättes, vägdes, blev tappad på blod, fick kissa i mugg, fylla i formulär, sitta i ljudisolerat bås och lyssna på pip.
Var tydligen rätt så frisk, tack och lov. Det enda som fanns att anmärka på var att mitt blodtryck var lite lågt och mitt BMI likaså. Båda dessa skulle avhjälpas med lite träning löd domen. Fick därför motion på recept utskrivet.
OK OK, jag fattar piken, lovar dyrt och heligt att röra på mig mer. När jag blir pensionär...





 


skall, skall icke...

Jag funderar allvarligt på att ta hål i öronen.

Bra idé, eller inte alls??????



Middag!?

Vill man bli bjuden på middag en lördagkväll så gör man bäst i att bjuda hem sig själv till någon. 
Just i det här fallet råkar denna någon vara jag och de som beslutat sig för att våldgästa mig är två kollegor. Eftersom jag bara är en liten snorunge som minsann ska visa respekt för di gamle så är det bara att lyda och bjuda till!!

Planeringen lyder som följer:

Idag - Städa. Just nu ser det ut som dyningarna efter Slaget vid Lützen hemmavid. Den enda som saknas är dimman och kvarlevorna efter den stupade svenske konungen.    

I morgon - Handla. Ska det va så ska det va, och ska det va så måste man ha fått lön, annars blir det svårt för att inte säga omöjligt att ställa till med kalas.

Lördag - Laga mat. Heter man Rasmus i förnamn och Jansson i efternamn så kan det mycket väl ta en hel dag. Fint ska det ju vara!!

Söndag - SOVA!! 






  

  


Avslut

Nu ska ärendet Alvin äntligen avslutas i Tingsrätten.
Känns otroligt skönt!!

Nu väntar jag bara på advokaträkningen...


























































Köp ej godkänt

Jaha ja, fattades bara det oxå. Nu är min miserabla olycka total. 
Som sur grädde på moset utspelade sig dessutom dramat i kassan på Hemköp. Tacka Gud för att jag hade fickpengar som jag kunde lösa ut min barnmat och mina blöjor med, annars hade det blivit ännu mer pinibelt.



Bröder emellan

Alldeles nyss ringde min bror till mig bara för att kolla läget.
Det hör inte till vanligheterna att vi pratas vid så det var faktiskt jätteroligt!! Alltid när någon ringer som jag hör av väldigt sällan så blir jag alltid lika rädd att det hänt nåt allvarligt, så även denna gång, men det visar sig ofta vara falst alarm som tur är. Han satt iallafall uppe i Åre och drack bärs han, jojo somliga har det bra...

En dag i parken

Eftersom det var strålande underbart väder i lördags så begav sig jag, Alvin och Daniel till Folkets Park i Malmö. Tanken var väl att vi skulle lägga oss på en filt och sola, men då vi hamnade mitt uppe i uttagningen till Idol så satte vi oss och åt våra bullar och tittade på folk istället. Eller ja, vi försökte väl ligga och mysa en liten stund, men Alvin tyckte inte det var nån bra idé alls. Han ville hellre springa runt och hälsa på folk, så vi andra fick turas om att hämta honom när han höll på att springa ur sikte. Inte är han blyg iallafall, den saken är klar.

En annan rolig sak är att han börjat säga "PAPPA"!! Oftast när man ber honom, men även om man pekar på en bild av mig och frågar vem det är. Ber man honom säga MAMMA så säger han oxå "PAPPA" vilker jag naturligtvis tycker är jätteroligt! 
Vid ett tillfälle gick Daniel och han iväg för att köpa glass och förutom dajmstruten kom dom tillbaks med en hiskelig liten mjukisapa som lät när man klämde honom på magen. När vi frågade om han kunde säga "APA" så funderade han en stund och sen sa han tillslut "MAMMA".

Tänk så rätt det kan bli när det blir fel!!








Seg fredag

Idag går det långsamt, oj oj oj. 
Just nu sitter jag inomhus, svarar i telefon, slösurfar, äter gamla wienerbrots och bara längtar efter att få gå ut i det underbara vädret. Tänk ändå om man hade kunnat teleportera sin arma lekamen bort, ja bort, vilken sann lycka det hade varit! Men ack och ve, där är vi inte än.

Snart snart...

Trevlig helg på er!!
(alla ni 3-12 personer som dagligen besöker min ytterst modesta bloggslamsa)



Lönelyft...?

Nä, inget under skedde på lönesamtalet.
Inte för att jag egentligen vill gnälla, är säkert inte underbetald,  fast det vet jag ju förstås inte, men lägst lön av alla på företaget har jag alldeles säkert. Känner mig inte så värst motiverad att göra ett bra jobb, eller ens gå till jobbet som läget är nu.
Trist.









Läst på Blocket

"Jättefin mörkblå soffa, nyskick endast använd 5 ggr." 

Ok...
Använd till vad skulle man ju onekligen vilja veta med tanke på den exakt angivna siffran.







Lönesamtal

I morgon är det dags.
Antagligen kommer jag bli lika besviken som föregående år och vilja säga up mig på stående fot efteråt, även om mirakel kan ske.
Återkommer.





Veckans tips!!

Lyssna på radioprogrammet  Pang Prego, söndagar 16.03 och måndagar 16.08 i P3.
Mycket underhållande, tycker åtminstone jag. 


 

Lite Hokus Pokus

Härom natten drömde jag att jag inredde ett hus med hjälp av magi, Harry Potterskadad som jag är. Himla praktiskt var det iallafall!! Bara att vifta lite med trollstaven så bytte väggarna färg och möblerna grupperade sig snyggt och estetiskt tilltalande på önskad plats.
Dessutom var det första gången jag med säkerhet efteråt kunde säga att jag drömde i färg. Kulörerna som dominerade var chokladbrunt, turkos och guld. Numer är jag helt inställd på att skaffa en brun soffa!!



Påsken avklarad

Påsken avklarad utan större missöden. Förutom det faktum att jag somnade på en filt i solen, påskafton till ära, och vaknade med nyllet rött som en skållad grisrumpa. Men men, nu börjar iallafall den kanske inte så smickrande nyansen övergå till något åt det lite brunare hållet. 
Förutom solat har vi som sig bör ätit ägg i all dess färger och former. På två och en halv person har vi ätit typ 30 st.
Hoppas det är så nyttigt som dom säger...




  



 

Gapa stoooort!!

Man kanske eventuellt skulle ta och pallra sig iväg till tandläkaren, allra helst som det var typ 10 år sen senaste besöket.
Den enda är väl att det säkerligen kommer bli jävulusiskt  dyrt, och det har jag vereligen inte alls råd med. Eftersom jag aldrig vinner på lottot.
Jävla skit!!



Mat mat mat

Jag har börjat läsa "Den hemlige kocken- det okända fusket med maten på din tallrik".
Om jag sedan tidigare var skeptisk till tillsatser i mat så är jag nu närmast att betrakta som rabbiat anti-tillsatsaktivist!! Dessutom retar jag mig galen på den fetthysteri som är och har varit ett tag. Folk är livrädda för fett och proppar istället sig lightprodukter med en drös obehagliga tillsatser.   

Ett lysande exempel på detta är smörgåsmargarin.

Bregott,  med högre fetthalt innehåller: grädde, rapsolja, salt, mjölksyrakultur, vitamin A och D. 

Smalvarianten Becel  innehåller: Vatten, vegetabilisk olja, vegetabiliskt fett, växtsterolestral (12,5%), modifierad stärkelse, gelatin, salt (0,8%), emulgeringsmedel (lecitin, E471 mono- och diglycerider av fettsyror, av vegetabiliskt fett, E476 Polyglycerolpolyricinoleat), kärnmjölkspulver, konserveringsmedel (kaliumsorbat), surhetsreglerande medel (citronsyra), arom, A- och D-vitaminer.

Ärligt talat, vilket av dessa alternativ känns mest hälsosamt??
För min del känns inte valet särskilt svårt faktiskt. Nog fan äter jag hellre fett, i lagom mängd, än en massa giftigheter.
Så det så!!

Kolla in Äkta_vara !!





Rekreation..!?

I slutet av förra veckan var jag hemma från jobbet i två dagar eftersom jag kände mig allmänt snorig och kass.  Egentligen skulle jag behövt sova ett par dygn i streck för att bli av med alla baciller, men det går bara inte. Efter en halv dag i vilande ställning får jag vanligtvis spatt och börjar putsa fönster, plantera om blommor, skrubba badkaret, ja ni förstår. Den här gången tog jag high score i husmorspoängligan då jag, bland mycket annat, rengjorde ugnen med citronsåpa, städade bakom spisen (helt sjukt äckligt!), skrubbade golven efter konstens alla regler, tvättade alla kuddar och täcken, dammade av alla hyllor samt kokade ingefärspäron.
Psykotisk??


Snorig

Förkyld igen.
Fanstyg och småjävlar!!!!!!!!

Bröllopsvirus

Igår fick vi sommarens tredje bröllopsinbjudan.
Vad är det med folk? Har de blivit alldeles giftastokiga, eller är det en farsot besläktad med fågelflunsan som håller på att drabba vårt arma land?? 
Det första går av stapeln på svenska ambassaden i Paris i början av juni. Det andra någonstans i Skåne i juli och det tredje på Gotland i slutet av sommaren. Hej och hå. Jag måste skaffa en kostym!!!!!



RSS 2.0