Flytt närmar sig

Trettiofem flyttkartonger fyllda till bredden och staplade i en prydlig hög. Hur mycket grejer kan man få plats med i en lägenhet på 56 kvm? Nåja, det börjar åtminstone synas att det mesta är nerpackat, mest möblerna kvar. Och så en massa småplock, som lixom bara blitt över och som jag inte riktigt vet vad med att göra.
Närmast nu förestående projekt är att sortera alla kläder som ligger (i en inte fullt så prydlig hög) i Alvins säng. Vad ska med till Gotland och vad ska kartongeras? Eftersom jag tänker ta lånebilen till ön så kommer jag som vanligt packa med mig alldeles för mycket grejer, kläder och skor framför allt. 
"Same procedure as last year" varför ändra ett väl inarbetat koncept?
 

 



Nytt jobb

Sådär då var det klart, nytt jobb, dock oklart när jag ska börja.
Spännande men läskigt och en smula sorgligt.





Orka orka

Har fått förfrågan om att börja på nytt jobb.
Samma arbetsgivare visserligen men andra arbetsuppgifter och på en annan arbetsplats. Hälsade på och kollade läget på det nya stället igår och det kändes rätt så bra. Tyvärr, för nu måste jag ta ställning, för/emot gammalt/nytt. Bara det är ju mer än nog för att nära på krevera i mitt nuvarande tillstånd.

När jag sedan kom hem och fann badrummet utrivet till sista kakelplatten och resten av lägenheten hermetiskt tillsluten med plast som i sin tur var täckt med mikroskopiskt byggdamm försvann den lilla ork som fanns kvar. I ett tillstånd av total apati föll jag (efter att ha forcerat plasten) handlöst ner i soffan och tröståt ett kilo godis med magknip som påföljd.













Pack

Köksbordet isärskruvat, skafferiet tömt, de flesta husgeråd nerpackade och tidningspappret är slut. Får helt enkelt ta en promenad i morgonbitti och se om jag kan fiska upp en fet bunt Metro eller så...




Soligt

Har suttit hela dagen på balkongen och solat. Trots att jag inte borde egentligen eftersom antibiotikakuren jag går på medför extra solkäslighet. Såklart har jag bränt mig, på låren av alla ställen. Dumt. Och för att ytterligare banna mig rapporterar dagens eko kl 17 att fallen av malignt melanom i Sverige ökar. Sol är farligt. Å andra sidan, ska man skydda sig från allt farligt, som man kan bli sjuk av, så är det inte mycket man kan göra.

Har börjat packa ner mitt hem inför flytten och insett att de tio kartonger jag skaffat inte på långa vägar kommer räcka till. Jisses kors...





Tala är sliver, tänka är guld!

Det är dumt att vara för impulsiv. Jättedumt! Vet inte hur många gånger jag handlat först och tänkt efter långt senare, och då allt som oftast med en växande obehagsklump i magen. Blir lika ledsen på mig själv varenda gång eftersom jag vet så väl att ångesten kommer ligga kvar och mala ett bra tag tills den nötts en smula och inte längre känns lika påtaglig. Och ännu dummare är det om man på köpet lyckas göra sig ovän med folk, bara för att man inte kan låta situationen sjunka in och analysera läget innan man fattar ett (som det ofta visar sig) förhastat beslut. 
FAN!




RSS 2.0