Bakprojekt

SURDEG.

Det bubblar i burkarna och har vi tur hamnar snart smaskiga surdegslimpor på bordet.

Wish me luck!













Påsk

Påsken slut för i år. Jesus levde och dog och återuppstod på tredje dagen i år igen, sing halleluja!

Blev rätt stillsamt annars. 
Alvin gick på skattjakt för att hitta sitt påskägg, viktigaste händelsen under hela helgen!
Helt makalöst förresten så mycket godis ett sånt litet barn kan sätta i sig. Till vissas förskräckelse tydligen, med tanke på e-ämnen, sockerarter och allat annat smaskigt som snask innehåller. Själv tycker jag inte det är så föskräckligt om man äter godis en gång i veckan, men det är ju jag. 


Egenhändigt ihopplitat Hello Kittyägg!


Lika tråkigt som alltid att lämna honom när det blev dags för det. Känner mig alltid låg och ledsen. En av nackdelarna med att bara träffa honom på helgerna, men som jag hoppas vi ska ändra på när jag flyttar närmare. 
Som tröst denna gång, istället för att shoppa, tog jag tåget raka vägen till piercingstudion och tog hål i öronen! 
Begynnande 30-årskris? 

Resten av helgen spenderades i solskenet på balkongen tillsammans med Arn, han Tempelriddaren ni vet.
Hett boktips om man gillar historiska romaner!

 
Lyxfrukost att intaga på solig balkong!








 


Snabbmakaroner, knappast...

Mycket macarons nu, nyhetens behag, men det får ni stå ut med! 
Mycket kan sägas om dessa små underverk, men snabbtillverkade är dom sannerligen inte.

Har kämpat i flera dagar med att få beställningen till kollegorna färdig.
Började redan i måndags med första satsen och eftersom påsken är i antågande så färgades den såklart gul. 
I förrgår fortsattes med en sats gröna och en sats rosa.
Tack gode gud för pulverfärg!!
Igår var stora macaronfyllarkvällen.
 Dom gula fylldes med kaffechokladkräm, dom gröna med citrussmörkräm och dom rosa med framfuskad svartvinbärsganache, eftersom hallonkrämen som jag tänkt mig från början gick sket sig big time.
Tack gode gud för pastafärg och essens!!
Tillsist paketerades alltihop omsorgsfullt i silkespapper och vita pappersaskar.
Tack gode gud för internetshopping!! 

È voila!







Nästan så man blev lite impad själv!







Godismuffins


Bilder från helgens bak.
Godismuffins innehållande mer godis än muffins.
Goda blev dom iallafall!!





















Flyttning

När saker och ting plötsligt händer så gäller det att vara snabb och inte tänka för mycket. 
Således har jag både fått erbjudande om, tittat på och tackat ja till en ny lägenhet. Allt inom loppet av knappt en vecka, vilket måtte vara rekord för min del då jag annars har för (o)vana att analysera sönder och samman innan jag kan förmå mig att fatta ett beslut. Jag skall alltså flytta inom en snar framtid, av helt andra orsaker än att jag vill egentligen. Enda anledningen till flytteriet är att jag vill komma närmare Alvin, och eftersom varken han eller hans mamma kommer flytta närmare mig så får jag flytta närmare dem istället. 
Jag hoppas verkligen att det blir bra tillslut trots allt.
Nåt jag oroar mig lika mycket för är själva flytten. 
Den nya lägenheten är i rätt eländigt skick och ska genomgå en smärre makeover under sommaren, eftersom jag ändå befinner mig hemma på Gotland då. Men, det medför att jag inte kan flytta in några grejer förrän till hösten när jag kommer tillbaks och lägenheten är fix & färdig. Och det i sin tur innebär rent praktiskt att jag måste hitta ett ställe att förvara mitt bohag under tiden, eftersom min gamla lägenhet måste tömmas innan jag åker iväg på semester. En knepig nöt att knäcka onekligen!
Tips på lagerlokal (helst gratis) någon?






Fredag

Dags att åter brista ut i ett "Thank God It's Friday"!!

Efter en dimmig morgon så strålar nu solen. Bådar ju gott inför helgen, om det nu håller i sig vill säga...








Bararber


 Kom förresten inte och säg att man inte kan odla rabarber i en bytta på balkongen.  
Fortsätter den växa i samma takt som den gör nu så blir det paj till påsk!!

Rabarber




Bostadsbyte på G

Har fått erbjudande om lägenhet, ska på visning i helgen och tackar jag ja är den min!
Hyreslägenhet i samma område som Alvins mamma, alltså i en liten håla ute på landet. Kan inte bestämma mig för om det är bra eller inte. Jag kommer ju kunna träffa Alvin mycket mer, ha honom varannan vecka och så, men fan vet om jag vill bo där ute egentligen. Trivs ju så himla bra i Malmö. Nåja, win some, lose some. Man kan inte få allt. Så mycket har jag åtminstone lärt mig i livets hårda skola. 

 





En solig lördag


Vad gör man när disken är på väg att ta över, inta bara diskbänken utan faktiskt, hela köket. När sängen är obäddad och full med ovikt tvätt. När skohyllan har kapsejsat under tyngden av slarvigt slängda skor. När högen bråte bara växer på strykbrädan eftersom den fortfarande står framme efter senaste strykningen och nu får tjäna som sideboard. När man måste ta till skyffeln för att överhuvudtaget kunna gräva sig fram till ytterdörren.
Vad gör man?

Tar sig i kragen och börjar röja?
Icke!
Man ser såklart till att hålla sig sysselsatt med roligare saker. Baka bröd tillexempel.
Nu kräver det här brödet inte någon nämnvärd tankemöda eller ansträngning, eftersom det varken behöver knådas eller formas. Det är bara att röra ihop, låta jäsa, tippa på plåten och skjutsa in i ugnen.
Lätt som en plättan! Eller TADAAA som Alvin brukar säga.



Ungefär samtidigt som man tar ut brödet ur ugnen upptäcker man att det ser ut att bli en underbart vacker dag, varför man tar picknickkorgen under högra armen och barnet under vänstra och beger sig till lekparken för att slippa se eländet hemmavid. 

Lekparksfika

Sen tillbringar man resten av dagen på en filt i solen sippandes termoskaffe och knaprandes kakor omgiven av stojande ungar. Sämre kunde man ha det. Särskilt om man stannat hemma och gjort nytta...









   
  


Seg dag


Idag har varit en lååång dag. Lång och tråkig.
Tiden släpar sig fram likt en halvdöd snigel med avhuggna ben, dvs extrema långsamt.
Förkylningen ligger och trycker i huvet utan att bryta ut ordentligt. Snörvel. 
Blir en sen kväll även i afton, eftersom det är torsdags och således körövning. Roligt visserligen, men just i kväll hade jag nog hellre åkt hem och bäddat ner mig i sängen och sovit ett par dygn eller så.
I helgen lär det inte bli mycket av den varan eftersom jag ska ha Alvin hos mig. Varför skapade Gud barnen så morgonpigga? En teologisk förklaring på det någon?

Ett försök till vitaminpigghetsboost: kiwi!









Tävlingsdags!







Jag tävlar hos Bakverk och Fikastunder om detta bak-kit!
Tävla du också! Tävlingen pågår t.o.m den 25 april.






Regn

Det fullkomligt ösregnar.
Nästan så man inte ser fram emot att sluta jobbet för att man då måste gå ut.
Trist!




Helg

Det är inte ofta jag har tillfälle för sovmorgon, och när jag väl har det så kan jag lik förbannat inte sova. Det går lixom bara inte. Ligger jag längre än till kl 10 så börjar det krypa i kroppen och jag är tvungen att gå upp, hur mycket jag än skulle vilja ligga kvar en timme till.
Kanske var det solskenet och det underbara vårvädret som gjorde det, men när jag vaknade i lördags så kände jag mig utsövd, pigg och full av energi. (Minns inte när det hände senast)
Innan frukost blev det således en rask promenad till konsum för att handla mjölk till morgonkaffet och såklart hamnade även en massa annat i korgen. Farligt att handla på fastande mage. Dock kunde jag därefter sitta på balkongen och äta en ljuvlig frukost i solskenet. Underbart!
Det börjar förresten spira ordentligt i krukorna som stått ute hela långa vintern. Smultron, gräslök, dagliljor och tillochmed rabarbern har kommit upp en bit. Trodde nästan att allt frusit ihjäl, men icke! Återstår dock att se om olivträden och björnbärsbusken klarat sig lika bra. Tveksamt. 





Förutom en massa tvätt och ett berg av disk hann jag även med en sväng på Emmaus, eftersom det ligger alldeles nästgårds. Var egentligen mest på jakt efter vanliga ugnsplåtar men eftersom det inte fanns några sådana så fick 3 st silevrbrickor, ett tårtfat i grönt glas och lite silverbestick utgöra dagens fynd!

Sen var det dags för dagen macaronbak. Bävar alltid med tanke på att det så lätt går åt skogen, men har åtminstone alltid en plan-B ifall det skulle misslyckas. Denna gång var reservplanen biskvier.
Nu blev macaronerna bra, tack och lov. Gula och fina med fyllning av kaffechokladkräm och citrusganache. Och eftersom jag ändå hade ångan uppe så bakade jag biskvier oxå.
Dom blev inte alls lika bra. Och fy attan så pilligt...





 

Till sist en liten illustration på hur det brukar se ut i mitt kök när det är bakning på gång, dvs alltid.



Och det här är ändå lindrigt...











Thank god it's Friday!

Tidigt som sjutton vaknade jag i morse med tanken att det var lördag. Gud så skönt tänkte jag. Och gud så besviken jag blev när väckarklockan pep och jag bryskt blevo upplyst om att ytterligare en dag måste genomlevas innan det var dags att göra helg.
En hel jävla dag, som snabbt visade sig bli en pissdag, skitdag, helvetesdag. Blääääääääääää! 




RSS 2.0