Vinterdagar i töcken

Vintern bara fortsätter.

Jag har försökt få tag i en pulka hur länge som helst, men dom är slutsålda. ÖVERALLT!! Det är helt vansinnigt!!
Hade varit himla roligt för både Alvin och mig att åka i backarna när dom nu för en gång skull är snöbeklädda. Uppenbarligen är det fler som tycker som jag.
Får jag inte fatt i någon snart så blir det till att valla stora silverbrickan. Kan grevar och baroner så kan väl jag. Budgetalternativet inoljad långpanna borde ju funka oxå. På dessa finns det ju tillochmed en inbyggd säkerhetskant. Barnvänligt och bra!  
Men för dessa aktiviteter krävs lite energi och det har jag verkligen ingen alls just nu. Är så förbastakt trött hela tiden så det är en ren pina att gå upp om morgnarna. Orkar inte heller ta mig för något när jag kommer hem på kvällarna utan hamnar oftast i soffan framför Spotify med bly i huvet. Visste att det skulle bli så när jag skaffade bredband, sa ju det!! From nu kommer jag absolut inte ha nåtsomhelst liv överhuvudtaget...





 









  


Helg



Alvin började helgen med att kräkas upp frukosten och sen har han fortsatt i samma stil. Allt han äter kommer upp igen, inte ens ett par klunkar vatten får stanna i magen. Som av en Herrans förmaning hade jag bokat tvättid dagen till ära och den kom väl tillpass eftersom allt är nerkräkt. Har bytt kläder på Alvin och mig själv jag vet inte hur många gånger, rivit ur två omgångar sängkläder ur bådas våra sängar och tvättat snuttefilten två gånger redan. nog för att det är jobbigt att ta hand om en sjuk unge, men mest synd är st om Alvin. Han bara hänger som en trasa, helt lealös och kräks. 

Som om inte detta vore eländigt nog så har han dessutom, istället för att säga "DAA", börjat säga "JÄÄÄÄ" på bredaste skånska när han menar "JA". Man kan ju innerligt hoppas att det följer med kräkset ut...




























Veckans bakverk

Sen en tid tillbaka har vi en deal på jobbet.
Tanterna skramlar ihop pengar i en hatt som jag sedan med hjälp av smör, mjöl, socker och lite annat omvandlar till nåt gott att förtära till eftermiddagsfikat.
Hitills har jag kört med relativt säkra kort, typ muffins och tigerkaka, gott visserligen men nu har jag höjd ribban lite. Mest för egen utmanings skull, och bestämt mig för att prova nåt helt nytt varje gång det blir dags. Den här veckan gav jag mig därför på att baka Pariservåfflor. Eftersom jag uppenbarligen inte kan följa ett recept från början till slut så passade jag även på att använda min fantasi en smula. Resultatet blev Pariservåfflor á la Razz, små spröda saker med citronsmörkräm och mandelfyllning. Rätt så lyckat. 





    

Internet

Agneta åkte ur Let's Dance, medan Birro, snickarn och stolpskottet Rahbi, Rabbi, Rhabi eller vad fan han nu heter är kvar. Jag skulle vilja säga att det är inget mindre än en skandal!!!!!!!!
Detta fick jag inte veta förrns igår då jag tittade på programmet på internet.

Nu har jag kopplat opp mig i cyberrymden!! Bara 12 år för sent, för att citera min inte alls imponerade lillasyster...
Premiärkvällen tillbringade jag på Spotify och höll på att inte komma i säng förrns på tok för sent. Det är lite därför jag inte velat skaffa bredband innan, just för att det är lätt att man fastnar framför datorn och inte kommer därifrån. Vi får väl se om jag klarar av att hantera det här, i annat fall får jag helt enkelt återgå till mitt stenåldersliv. 



 




Senaste helgen

Vad har egentligen hänt med mitt bloggande kan man fråga sig. Slarvigt skött är det hur som helst.
Ska försöka bättra mig! (Yeah right...) Ursäkta sa nån något?? Nä tänkte väl...

I helgen var jag barnlös. Tråkigt eftersom jag inte träffat Alvin på en hel vecka, men skönt på så sätt att jag hade en massa tid över till att gå och pyssla och reda upp mitt hem en aning.
Började dock helgen med lunchdejt, vilket var trevligt.
Sen inhandlade jag mitt livs första "patchkabel" på Clas Ohlson, eftersom jag håller på att koppla upp mig i cyberrymden hemma. Tro det eller ej! Dessutom passade jag på att införskaffa ett par extra förlängningssladdar, en ny stekpanna, bakplåtspapper i silikon och en ny stjärnskruvmejsel. Så många vuxenpoäng så man nästan går upp i spagat.
Resten av ledigheten gick åt till att städa, tvätta och täta läckande fönster. Inte lika roligt som att shoppa, men fantastiskt skönt att lägga sig i en fin lägenhet och somna i en nybäddad säng med doften av gulsåpa i näsborrarna. Kan rekomenderas!






RSS 2.0