Dag 1

Onsdag 10/6

Till Paris Paris Potatismousse


Började vår resa med 5:ans buss i Malmö okristligt tidigt. Checkade in på Kastrup alldeles av oss själva på för ändamålet avsedd maskin. Var lite orolig att min väska skulle väga mer än max 20 kg, men klarade mig med råge.
Själva flygresan var väl som det brukar vara, trångt, obekvämt och otjänlig mat men vi blev inte träffade av blixten, inte kapade och blev inte tvunga att nödlanda. Inte heller blev vi tvugna att utrymma planet via nödrutchkanorna (vilket var synd, för det ser väldigt roligt ut), utan vi landade tryggt och säkert på utsatt tid på Charles de Gaulle [ chall dö gååål ].
Väskorna kom fram och vi lyckades ta os in till Paris via tunnelbana, vilket inte var helt lätt. Möttes av regn, tyyyypiskt.
Hotellrummen var inte klara så vi lämpade av väskorna och begav oss ut på stan trots det hiskeliga vädret. Åkte till Eiffeltornet, helt sjukt stort. Käkade vår första Parislunch, sallad, helt sjukt dyr. 
Investerade, eller hur man nu ser på det, i varsitt Paris Tourist Pass innehållande åkkort och inträde till vissa tusristfällor. Återstår att se om det var en bra eller dålig affär. 
Tog oss tillbaks till hotellet och checkade in. Fick ett helt nyrenoverat rum med litet pentry (IKEA spis minsann), kylskåp och jättefint badrum. Inget ljud från gatan heller. Underbart!
Vilade nån timme och sen gjorde vi oss vackra för vår första Parismiddag. 
Regnade ännu mer nu, men vi räddades av pizzerian mittemot. Gott!!

Somnade mätta och glada. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0